Hva er egentlig spotpris?

Lær litt, og kos deg!

Spotprisavtale, ofte kalt "Strøm til innkjøpspris", er en strømavtale som følger prisen i markedet. I Norge kjøper strømselskapene strømmen fra NordPool strømbørs, der alle betaler lik pris. Strømprisen varierer fra time til time avhengig av tilbud og etterspørsel. En kunde med spotprisavtale betaler det strømmen koster på børsen i den gitte perioden, pluss et påslag som strømselskapet krever. Påslaget skal dekke strømselskapets kostnader ved å kjøpe strømmen, samt gi en fortjeneste for selskapet. Som regel betaler kunder med spotpris også et fastbeløp/abonnementskostnad som skal dekke strømselskapets kostnader til systemer, utstyr, lønn og lignende.

Kort forklart

🇳🇴 Alle kjøper fra samme sted

Alle strømselskaper kjøper strøm fra strømbørsen, Nord Pool, for den samme prisen - for s å selge den videre til privatkunder.

🕒 Time for time

Spotpris gjør at du betaler den faktiske prisen på strømbørsen time for time.

Påslag

De aller fleste strømselskaper tjener penger på å selge strøm ved å legge til et pslag per kilowattime og eventuelt et fast beløp per måned.

🌦 Variabel pris

Prisen på strøm bestemmes av forhold som vær, vind og etterspørsel. Vi har 5 ulike prisområder i Norge.

Hva koster det å bruke Elekt?

Spotpris + 1 øre/kWh.

Du betaler det samme som vi kjøper inn strømmen for, time for time, fra Nord Pool + 1 øre/kWh. Påslaget dekker handelskostnader og elsertifikater. Det er null kroner i fastbeløp og ingen bindingstid🥳

Prøv Elekt

Så enkelt er det å bytte

🤝 Logg inn med Vipps Akseptér avtalen 👊 Ferdig!

Kom i gang

Har du en leverandør som tjener penger på salg av strøm?

Da har du nok en dårlig deal! Det finnes mange måter å tjene penger på. Strøm, som er en nødvendighet, burde ikke være en av dem.

Elekt er derfor det første strømselskapet i Norge hvor du kun betaler det strømmen koster på strømbørsen (spotpris), uten fast månedsbeløp og uten bindingstid.

Det eneste påslaget vi har er 1 øre/kWh som utelukkende går til å dekke lovpålagte avgifter og andre kostnader knyttet til å levere strøm hjemme hos deg - Dette er altså penger som går rett ut igjen. Det betyr at vi har null profitt på den strømmen vi selger.

Prøv Elekt i dag!
Vi tjener ikke penger på strømforbruket ditt

Du betaler det samme som vi kjøper inn strømmen for fra Nord Pool pluss 1 øre/kWh (som dekker elsertifikater).

0,- i fast månedsbeløp

Uten fastbeløp. Uten binding. Uten skjulte kostnader. Du betaler kun spotpris + 1 øre / kWh.

Det er null stress å bytte

Vi sier opp din eksisterende avtale, og du kan lene deg tilbake i godstolen mens vi fikser alt for deg.