Kunder av Elekt får Vibb som ny strømleverandør - med enda bedre vilkår

Elekt slutter å selge strøm for å ta ny og uavhengig rolle i markedet. Elekt-kundene får Vibb som ny strømleverandør.


Spotpris med 0,- påslag

0,- månedspris
3 år prisgaranti


Les mer om Vibb sin avtale

Hva betyr dette for meg?

Du trenger ikke foreta deg noe som helst, og vil fra og med 01. april 2023 automatisk få bedre vilkår ved overføringen til Vibb. Din strømavtale med Vibb er spotpris med 0,- påslag, 0,- månedspris, 3 års prisgaranti og etterskuddsvis fakturering. Det betyr at din strømavtale vil bli enda billigere!👍Billigere strøm, etterskuddsvis fakturering og utvidet prisgaranti!
ElektVibb
1 øre påslag per kWh0 øre påslag per kWh
0 kr i fastbeløp0 kr i fastbeløp
12 mnd prisgaranti36 mnd prisgaranti
Ingen bindingstidIngen bindingstid
Etterskuddsvis faktureringEtterskuddsvis fakturering
Valgfri app

Valgfri app

(har gratis versjon)

Strøm- og nettleiefaktura separatTilbyr gjennomfakturering med
utvalgte nettselskap

Oppdaterte vilkår

Vi varsler med dette endringer i din eksisterende avtale med Elekt. Endringen innebærer at vi kan overføre avtalen til en ny strømleverandør. De oppdaterte avtalevilkårene finner du her. Dersom du ikke ønsker å godta de oppdaterte vilkårene, kan du si opp strømavtalen din ved å sende oss en skriftlig melding innen den 25.03.2023. Med mindre vi mottar din oppsigelse før dette, regnes endringen som akseptert av deg. Merk også at Elekt ikke lenger vil fortsette å selge strøm.


Dersom du velger å si opp avtalen må du derfor selv finne en annen strømleverandør før endringen trer i kraft. Fra og med 1. april vil din strømavtale, i tråd med den varslede endringen, reguleres av Vibb sine avtalevilkår som du finner her.

Hvorfor?

Elekt og Vibb har begge utfordret strømbransjen med sin nye forretningsmodell med lavt eller ingen påslag på strømmen, og inntekter fra valgfrie tjenester i app. Nå slutter Elekt som strømleverandør for å kunne ta en ny og uavhengig rolle i markedet.


Vi har vært på leting etter den beste strømleverandøren for våre strømkunder. Vibb er den aktøren som pekte seg ut, og som også er veldig lik Elekt på mange områder. For deg som kunde blir endringen til det bedre - med billigere strøm, utvidet garantiperiode på 3 år og tilgang til valgfri app. Og, selvfølgelig med etterskuddsvis fakturering.


Elekt-kundene skal få den samme gode servicen og vil få en varm mottakelse, sier daglig leder Erik Berg Solheim i Vibb. Hos Vibb vil kundene få en av markedets beste spotprisavtaler (spotpris, 0 kr i påslag og 0 kr i månedsavgift). For å bli med over til Vibb trenger ikke kundene å foreta seg noe da de vil bli automatisk overført 1. april.

Hva kan jeg forvente med strømavtale fra Vibb?

3 år prisgaranti

Garantert 0 øre påslag og 0 kr fast månedsbeløp i minimum 3 år.

Ingen påslag

Fordi Vibb ikke skal tjene penger på strøm og det blir billigere for deg. Jo høyere påslag, jo høyere strømpris betaler du.

Ingen fast månedsbeløp

Fordi du selv skal få velge om du ønsker andre tjenester utover strøm, som dekker dine behov.

Alt samlet på ett sted

I Vibb-appen får du oversikt kundeforholdet ditt og dine fakturaer. Har du flere boliger samler vi disse på en felles faktura.

Etterskuddsfakturering

Hos Vibb betaler du faktura på etterskudd, ikke forskudd – selvfølgelig.

Gjennomfakturering

Få alt samlet på en faktura. Gjelder nettselskap Vibb har avtale med. Sjekk i FAQ under.

Ofte stilte spørsmål

 • Må jeg som kunde foreta meg noe?+

  Nei. Du trenger ikke foreta deg noe som helst. Overgangen skjer automatisk 1. april, hvor Vibb vil overta strømkundene fra Elekt. Du vil da få enda bedre vilkår: Billigere strøm, lengre prisgaranti, tilgang til en gratis versjon av Vibb-appen med oversikt over faktura. Selvfølgelig uten bindingstid og med etterskuddsvis fakturering.


  Len deg tilbake - vi ordner alt

 • Hvor mye sparer jeg med bedre vilkår?+

  Siden Vibb har 0 øre påslag per kWh og Elekt har hatt 1 øre påslag vil du kunne spare noen hundrelapper i året uten å måtte løfte en finger.🎉

  Med et forbruk på 17,090 kWh i året sparer man 171 kr/år.

 • Hva skjer med strømavtalen min?+

  Ved overgangen til Vibb vil du som kunde bli overført til deres vilkår fra og med 1. april 2023. Avtalen består av Spotpris med 0 øre/kWh i påslag og 0 kr i fastbeløp. Det vil si at du som kunde får enda litt bedre vilkår. Prisgarantien er på 3 år og gjelder fra datoen Vibb starter avtalen.

  Du kan lese vilkårene til Vibb her:

  https://vibb.no/vilkar/?utm_so...

 • Hvorfor skal ikke Elekt levere strøm lenger?+

  Det har skjedd mye i strømmarkedet den siste tiden. Flere interesserer seg for strøm og ønsker et verktøy for hele familien for å kunne spare penger. Elekt har som mål å innta en uavhengig rolle som det eneste verktøyet du trenger for å ha kontroll og spare penger. Elekt vil nå fokusere på å tilby verdiøkende tjenester uavhengig av strømleveransen og strømleverandøren som du har. Samtidig er det naturlig å overføre strømkundene til Vibb for å kunne ta rollen som uavhengig aktør i markedet. Vi gleder oss veldig til å kunne vise alle våre nye strømtjenester!

 • Hva skjer med fakturering i overgangsperioden?+

  Du vil motta en siste faktura fra Elekt midt i april for strømmen som er levert til og med 31. mars.

  Vibb vil fakturere deg for strømmen du har brukt fra og med 1. april.


  Vibb har gjennomfakturering med utvalgte nettselskaper. Hvis du har en av disse, så vil du starte å få strøm og nettleie på samme faktura. Hvis ikke, så vil alt være som før - nettleie og strømstøtten vil komme direkte fra din netteier. Din første strømfaktura fra Vibb vil komme i mai (de fakturerer selvfølgelig etterskuddsvis, slik at du kun betaler for strøm du allerede har brukt).

  For deg som får gjennomfakturering med Vibb:

  Dersom du har ett av nettselskapene Vibb har avtale med vil nettselskapet ditt sende faktura med nettleie og strømstøtte for mars til Vibb.

  Vibb vil da sende deg faktura for nettleie for mars, inkludert fratrekk for strømstøtte. Denne fakturaen vil du motta i april.

 • Hvordan vil jeg motta fakturaer fra Vibb?+

  Har du huket av for "ja takk til alt" i nettbanken vil du automatisk få første faktura som e-faktura. Hvis ikke vil den bli sendt på e-post. Har du efaktura i dag vil du fortsette å motta fakturaen som efaktura.

 • Må jeg opprette ny avtalegiro?+

  Det lar seg dessverre ikke gjøre å overføre avtalegiroen automatisk. En ny Avtalegiro-avtale med Vibb må opprettes i din nettbank etter mottak av den første fakturaen fra Vibb.

 • Hvordan blir det med nettleien?+

  Vibb har gjennomfakturering med utvalgte nettselskaper. Hvis du har en av disse, så vil du starte å få strøm og nettleie på samme faktura. Hvis ikke, så vil alt være som før - nettleie og strømstøtten vil komme direkte fra din netteier. Her kan du hvilke selskap Vibb har gjennomfakturering med her.


  Viktig informasjon til deg som får gjennomfakturering med Vibb

  • Siden overføringen fra Elekt til Vibb skjer 01.04.23 vil mest sannsynlig nettselskapet ditt sende faktura med nettleie og strømstøtte for mars til Vibb. Elekt vil som normalt sende deg faktura for strømforbruket for mars.
  • Vibb vil sende deg faktura for nettleie, inkludert fratrekk for strømstøtte.


 • Har Vibb en app?+

  Alle kunder hos Vibb får tilgang til min konto i Vibb-appen gratis. Her får du oversikt over kundeforholdet ditt og dine fakturaer. Du får også mulighet til å verve venner og familie.


  Ønsker du tilgang til alle funksjoner i Vibb-appen er det valgfritt å bestille Vibb+ abonnement til 39 kr/mnd per målepunkt. Du kan lese mer om alle funksjoner som følger med i Vibb+ her.


  Hvordan logger jeg inn i Vibb-appen?

  Du logger inn med telefonnummeret ditt og mottar en engangskode på SMS.


  Elekt-appen

  Elekt appen kan du bruke frem til 1. april. Etter den datoen, kan du laste ned Vibb appen for å få oversikt og kontroll.

 • Hva er forskjellen på Elekt+ og Vibb+?+

  Vibb har valg en modell hvor det er 39 kr/mnd per målepunkt, da det er funksjoner i appen som er knyttet til målepunktet, og ikke deg som kunde.

  Oversikt over alle funksjoner du får med Vibb+ finner du her.

  Med Vibb+ får du oversikt over ditt forbruk i kWh og kr nedbrutt til time for time, oversikt over fakturaer, se estimert strømstøtte og grunnlaget for nettleien.


  Du kan bestille Vibb+ via min konto i Vibb-appen etter du har blitt overført den 01.04.23

 • Jeg har Elekt+, får jeg automatisk Vibb+?+

  Nei, alle kunder blir overført til Vibb uten Vibb+.

  Ønsker å bestille Vibb+ kan du gjøre dette via appen etter du har blitt overført den 01.04.23.

 • Jeg har spørsmål om Vibb+, hvordan kontakter jeg Vibb?+

  Sjekk gjerne stilte spørsmål og svar på deres nettsider her.

  Finner du ikke det du leter etter kan de kontaktes på chat eller e-post via deres kontaktside.